De 7 værker

Syv styrker - syv bogstaver - syv værker. I Randers Ugen 2016 var der fokus på de syv styrker ved Randers Kommune, som symboliseres med hver sin skrifttype i kommunens navnetræk. 1000 borgere har i forbindelse med kommunens branding-proces været med til at beskrive Randers. Det er blevet til en synliggørelse af Randers-områdets styrker og værdier. I Randers Ugen blev de syv bogstaver bragt til live gennem en række events og blev til ’De 7 Værker’ som hver især repræsenterer et bogstav og en styrke.

De syv events, som udfoldede sig i løbet af ugen, var vidt forskellige, men fælles for dem var, de bød festugegæsterne på en helt særlig oplevelse. Fakkeloptog, kæmpe maling-kamp og både i Gudenåen, blot for at nævne nogle. Herunder kan du se de færdige værker, der kom ud af de syv events. De ligger både med tilhørende tekst, som samlet værk og enkelt vis uden tekst.

Filer til print

Du kan også hente hvert enkelt bogstav i en høj opløsning til print. Ønsker du at downloade filerne kan du højre klikke og vælge "gem som".

De enkelte værker med tekst:

Download R

Download A

Download N

Download D

Download E

Download R

Download S

Værkerne uden tekst

Download det samlede værk

Download R

Download A

Download N

Download D

Download E

Download R

Download S

Se video fra de syv happenings


Se planen for skabelsen af de 7 værker:

R - virkelyst. Erhvervslivet på en klatrevæg former R

R blev lavet som en klatrevæg

Lørdag d. 13. august kl 10-13, Østervold

På Østervold skabes en illusion om en klatrevæg, hver erhvervsfolk mødes i deres respektive arbejdstøj – fra blå kedeldragter til hvide kitler og jakkesæt - ”hænger” på klatrevæggen. I fællesskab viser de et stort virkelysten ”R”. Fotoværket vil vise et symbolsk billede på det lokale erhvervslivs evne til at klare udforingerne og nå til tops.

A - børnevenlig. Byggeklodser lavet af børn bliver til A

Sådan skabte vi A

Mandag d. 15. august kl 9.30-12.30, Justesens Plæne

Kom og oplev børnene i daginstitutioner bygge et gigantisk A ud af de mange elementer, som de hver dag bruger i lærende fællesskaber. Alle børn i daginstitutioner tager noget med sig, som de i hverdagen bruger til at lære med – og det bliver byggeklodserne til det store A.

N - kultur. Vandballoner med maling skal danne N

Sådan kom N til at se ud

Mandag d. 15. august kl 14-17, Jens Otto Kraghs Plads

Deltag i skabelsen af det store N i Randers, når Kulturen inviterer dig til at kaste med vandballoner og maling. Et større antal hvide malerdragter, 20 stiger og over 500 vandballoner fyldt med maling i klare farver er ingredienserne, når vi sammen skaber landets største actionpainting. Om det bliver kaos eller kunst er usikkert, men det bliver helt sikkert farverigt.

D - historie. Fakler i skumringen skal danne det store D

D blev lavet med fakler

Tirsdag d. 16. august kl 20-22.30, Kulturhuset/Håndværkermuseet

Vi mødes enten ved Kulturhuset til en børnevenlig byvandring eller ved Håndværksmuseet til en historisk byvandring for voksne – fakler udleveres begge steder. Turen går til Rådhustorvet, hvorfra et fælles fakkeloptog begynder kl. 21 til Justesens Plæne. Her mødes de to lysende menneske-slanger og danner et stort flammende ”D”. Faklerne sættes i jorden, mens klokkerne fra det fine klokkespil i Skt. Mortens Kirke spiller.

E - kreativitet. Lianer og regnskovs blomster skriver E

E - kreativitet skulle laves af lianer og regnskovs blomster i græsset

Onsdag d. 17. august kl 11-14, Danmarksparken, Randers Regnskov

Gæster i Randers Regnskov inviteres i dette tidsrum til at være med, når der skal dannes et stort ”E” af lianer og Regnskov-blomster i græsset.  Dernæst er gæsterne tilskuere til bodypainting af vores kreative væsner. Med mindre det også er dig, der skal bodypaintes? Mennesker og dyr er sammen på denne altfavnende ø, der passer på os alle sammen, nu og i fremtiden.

R - sin egen. Med paller laver ungdommen det andet R

R - sin egen skulle laves af paller

Torsdag d. 18. august kl 17-20, Justesens Plæne

Unge inviteres til at komme og være med til at lave det andet ”R” i Randers. Det er et ”R” for fremtiden som opbygges i Europaller. Alle får lov til at spraymale deres egne ønsker for fremtidens Randers med stencils. Ligeledes vil der være musik til opbygningen. Samtidig vil der være mulighed for at unge kan oplæse stenciltekster og deres egne ønsker for fremtidens Randers over speakeren.

S - natur. På Gudenåens vand skriver vi S

S - natur skulle laves på Gudenåen

Fredag d. 19. august kl 10-13, Gudenåen v. Justesens Plæne

Med sejlende fartøjer dannes et sammenhængende ”S” ude i Gudenåen. Bådene lægges i formation, så de passer som brikker ind i hinanden. Derimellem ligger open-water svømmere frit i vandet. Oplev blandt andre bådene ’Isfulgen2’ og ’Guldsmeden”, kaagen ’Hjalmar Ussing’, kanoer, gummibåde, mini-RIB, kajakker, fiskerbåde og mange andre på vandet, som hylder Gudenåen og naturen i Randers kommune.

Udlån af "De 7 værker"

I Randers Ugen 2016 var der fokus på Randers Kommunes syv styrker, som blev bragt til live i gennem en række events og blev til ’De 7 Værker’, som hver især repræsenterer et bogstav og en styrke.

Nu har I muligheden for at låne "De 7 værker" til at pynte til netop jeres begivenhed. 

Hvert bogstav måler 3200 x 4000 mm og har en indbygget ring til ophæng for hver 1000 mm. "De 7 værker" måler altså samlet set (3200*4000)*7. I kan låne alle 7 værker eller I kan vælge at låne ét eller flere af bogstaverne.

"De 7 værker" kan ligge på jorden og dermed ses fra luften, de kan hænge på en væg både indendørs og udendørs, eller de kan opstilles i fuld højde i Hoffmann betonklodser. Bogstaverne er gratis at låne - I skal blot selv betale for nedtagning og opstilling af bogstaverne, som koster ca. 25.000 kr.

For mere info og bookning af "De 7 værker" kontakt Eventsekretariatet på 8915 1004.