Nordisk Venskabsbyuge

Nordisk Venskabsbyuge er en tilbagevendende begivenhed med deltagere fra Akureyri (Island), Ålesund (Norge), Västerås (Sverige), Lahti (Finland) og Randers.

Ugen giver 85 unge mulighed for at stifte bekendtskab med nordisk kultur, knytte nye venskaber på tværs af sprog og kultur og dygtiggøre sig inden for specifikke områder. Samtidig mødes politikere fra de fem lande.

Venskabsbyugen byder således på nordisk samvær, nye venskaber og fagligt udbytte. Der er workshop om dagen og sociale aktiviteter om aftenen.

Kræver kun interesse

Der kræves ikke særlige forudsætninger ud over interesse for nordisk samarbejde og lyst til at indgå i nye relationer. Foruden deltagelse i temaerne lægges der stor vægt på, at deltagerne er aktive i sociale og kulturelle aktiviteter på tværs af temaerne.

NOVU afvikles hvert år på skift i de fem lande, og der er hver gang stor tilfredshed blandt de unge, der alle er mellem 16 og 20 år.

Der er ingen udgifter for den enkelte deltager udover egne lommepenge. Venskabsbyerne sørger for rejse- og opholdsudgifter.