Fakta

Fakta om Randers Kommune

Borgerne i Randers Kommune vil med god ret kunne hævde, at de bor i en storkommune. Med et indbyggertal på over 98.000 og et areal på 748 kvadratkilometer er kommunen blandt landets største.

Faktakampagne

Du har klikket på en fakta-oplysning om Randers. Den er én blandt masser af gode fakta om Randers. En undersøgelse fra 2016 viste, at mange ikke kender til meget af det, som Randers har at byde på, og hvordan det går i Randers. Det gælder både borgere, der bor her og dem, der ikke bor her… endnu.

Byvåben

I forbindelse med kommunesammenlægningen valgte byrådet, at Randers Kommunes gamle byvåben skulle være byvåben i den nye kommune.

Officielle flagdage

En liste over de officielle flagdage. På flagdage flages der med Dannebrog ved Rådhuset på Rådhustorvet og på Laksetorvet, hvis ikke andet er meddelt på denne dag.

Årets Randersborger

Siden 1977 har kommunen tildelt hæder til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers. Prisen som Årets Randersborger overrækkes i løbet af den årlige festuge Randers Ugen.

Venskabsbyer

Byerne Västerås i Sverige, Ålesund i Norge, Lahti i Finland, Akureyri på Island, Jelenia Góra i Polen og Randers i Danmark er venskabsbyer. Venskabsbysamarbejdet har eksisteret, siden de første kontakter blev skabt umiddelbart efter 2. verdenskrig.

Befolkningsprognose og nøgletal

Hvert år udarbejder Randers Kommune en række nøgletal for udviklingen i Randers Kommune, der bruges til budgettering og sammenligning med andre kommuner. Læs mere i de nye rapporter nedenfor

Historie

Randers har i mange år været en by i udvikling. Det lavede Dansk Syncron-Film A/S en 20 minutter lang film om i 1969.

Midtjyllands EU-kontor

Fra første januar 2007 har Region Midtjylland og dens 19 kommuner oprettet et fælles EU-kontor i Bruxelles, Midtjyllands EU-kontor også kaldet Central Denmark EU Office.

Sagsbehandlingsfrister

Byrådet skal offentliggøre frister for, hvor lang tid der må gå fra kommunen modtager en ansøgning om en social sag til afgørelsen skal være truffet.

Asylcentre

Der er to asylcentre i Randers kommune, som drives af Vesthimmerland Kommune - operatør for Udlændingestyrelsen. Se mere om de to asylcentre i henholdsvis Søren Møllers Gade i Randers og Bredgade i Langå.

Branding

”Randers er sin egen. Vi er ildsjæle, hjælpsomme, fightere, selvironiske, vi er dygtige, ambitiøse og ordentlige. Vi er lidt anderledes.” Sådan begynder den nye grundfortælling om Randers, der især sætter fokus på den særlige evne Randers har til at få ideer og handle på dem. Det nye brand og implementeringen af det blev vedtaget, da Randers byråd holdt møde mandag 7. december 2015

Randers Plakater

Nedenfor kan du se og downloade "De 7 Værker" der blev landet i forbindelse med Randers Ugen 2016.

Kommunens Rådhus

I Randers Kommune er der ét rådhus, som står i Randers midtby. Kommunen blev ved kommunesammenlægningen i 2007 dannet ved flere tiltag.

Cookies

En cookie er en lille tekstfil, der giver mulighed for at lagre oplysninger, eller tilgå allerede lagrede oplysninger på brugerens pc, smartphone, tablet eller lignende, med det formål at indhente data om brugeren.

Randersambassadørerne

”Randers er sin egen. Vi er ildsjæle, hjælpsomme, fightere, selvironiske, vi er dygtige, ambitiøse og ordentlige. Vi er lidt anderledes”.